12.06.2019 USAsuomeksi

Kuva ladattu hotellin nettisivulta

Lake Worthissa sijaitseva Gulfstream Hotellia alettiin rakentaa vuonna 1921.  Bryant-puistoa vastapäätä, Lake Worthin sillan pielessä oleva arvorakennus on nykyisin arvokkaiden historiallisten rakennusten luettelossa.

Hotelli avautui vuonna 1923 ja siitä tuli nopeasti Palm Beachin raharikkaiden suosima majoitus- ja huvittelupaikka, upea tanssisali oli rakennuksen katolla. Gulfstream kilpaili menestyksekkäästi Palm Beachiin rakennetun Breakers-hotellin kanssa. Breakers, alkuperäiseltä nimeltään The Palm Beach Inn oli rakennettu Flaglerin toimesta jo 1896 Palm Beachin ”siniverisille”. Hotellin vieraat kuljetettiin Palm Beachin saarelle palvelijoiden vetämillä kärryillä, Henry Flaglerin kiellettyä saarella moottoriajoneuvot.

Gulfstream hotellia kohtasi hurrikaanin tuoma hävitys kuitenkin jo 1928, jolloin hotellin viides ja kuudes kerros tuhoutui pahoin katon lentäessä myrskyn mukana. Yhdysvaltoja kohtasi pörssiromahdus ja lamakausi 1930-luvulla, Gulfstream-hotelli joutui vararikkoon ja oli suljettuna lähes vuosikymmenen.

Hotelli avattiin uudelleen vuonna 1936 Yhdysvaltojen armeijan upseerin ostettua kiinteistön huutokaupassa. Kiinteistö tuli jälleen myyntiin 1978, mutta hotellin pito osoittautui jälleen kannattamattomaksi ja seurauksena oli konkurssi.

Vuonna 1990 suomalaiset sijoittajat, Bo Sippus ja Jukka Kyrola ostivat hotellin konkurssihuutokaupasta Barnett-pankilta kolmella miljoonalla dollarilla. Uudet omistajat kunnostivat hotellin 1920-luvun tyylin mukaiseksi.

Kuva Wikipedia

Vastaanottoaula oli Palm Beach Postin toimittajan mukaan upea, kermanväristen leveiden pariovien avautuessa näkyviin tuli valkoisten pylväiden kannattelema korkealla oleva Atlantin-sininen katto, siniset ja tummanpunaiset rottinkikalusteet ja suuret kattokruunut.

Bo Sippus kommentoi hotellin ostoaan seuraavasti, ”harrastan antiikin keräilyä ja tällä hotellilla on historiallista merkitystä.” Hotellin yli 100 huoneesta saatiin avattua 60 avajaisten lähestyessä maaliskuun lopussa. ”Lake Worth on tunnettu antiikkiliikkeistään, joten perinteikäs hotelli sopii hyvin kaupunkiin”, kertoi myös omistajien PR-päällikkönä toiminut Kaija Kalervo.

Hotellin ravintolapäälliköksi tuli Helsingistä Bostonissa Marriotin hotellikoulussa oppinsa saanut ja aikaisemmin Bermudalla toiminut silloin 29-vuotias Mikko Niskanen, joka lupasi tarjota asiakkailleen ranskalaisen, eurooppalaisen ja skandinaavisen keittiön herkkuja.  ”Tarvitsemme pari vuotta saadaksemme kaiken hotellissa toimimaan sujuvasti”, kertoi Niskanen.

Hotellista tuli myös suomalaisten matkailijoiden suosima, jopa Suomen Kunniakonsulaatti toimi hotellissa.

Lyhyen loiston hetken jälkeen hotelli oli kuitenkin jälleen konkurssihuutokaupattavana vain neljä vuotta avajaisista. Hotelli oli suljettuna vuoteen 1997, jolloin kiinteistön osti Holiday Inn kunnostaen sen uudelleen Holiday Inn tyylin mukaiseksi.

Vuonna 2005, ryhmä West Palm Beachistä tulevia sijoittajia osti suljettuna olleen hotellin lähes $13 miljoonalla dollarilla, ilmoittaen aikovansa muuttaa kiinteistön hotelli- ja asuintaloyhdistelmäksi. Yritys jäi kuitenkin toteuttamatta ja joutui jälleen pakkohuutokaupattavaksi. 

Palm Beachin piirikunnan kiinteistörekisterin mukaan kiinteistö oli viimeksi myyty vuonna 2014 $7.2 miljoonalla dollarilla.

Kiinteistön nykyinen omistaja CDS Holdings on nyt palkannut kiinteistövälitysyhtiön etsimään hotellikiinteistölle ostajaa. Myyntihintaa ei ole paljastettu, kiinteistön arvon on virallisessa arvioinnissa ilmoitettu olevan $5.4 miljoonaa dollaria.

Jätä kommentti