P1440319 copy
Suomi Talossa Lantanassa, Floridassa tapahtumia riittää koko kaudeksi

Suomi Talo on Amerikan-Suomalaisen Turistiklubin koti ja kokoontumispaikka. Keskeinen sijainti Dixie Highwayn varrella tuo päivittäin turisteja ja satunnaisia kävijöitä tutustumaan taloon ja toimintaan. Erityisesti vierailijat ihailevat yli 400 vaakunan kokoelmaa. Jokainen kävijä haluaa löytää kotipitäjänsä vaakunan. Jos sen havaitaan puuttuvan, niin on hyvät mahdollisuudet, että ensi kaudella sen saamme.

 

 

Turistiklubi nimensä mukaisesti herää toimintaan syksyllä kun lumilinnut saapuvat talven viettoon. Kauden aikana ei hiljaista päivää löydy. Monet kokoukset, kurssit ja harrastukset täyttävät talon päivittäin.

 

 

makrissirkiä
Cynthia Makris ja Raimo Sirkiä

Menneen kauden komeimmat tapahtumat olivat Suomen itsenäisyyspäivän juhla ja uuden vuoden vastaanotto, sekä Floridan Laulumiesten 50v juhlagaala. Maailmankuulut oopperatähdet Raimo Sirkiä ja Cynthia Makris juhlistivat upealla konsertillaan Uuden Vuoden vastaanottoa jo kolmatta kertaa.

 

 

Normaaliin talvikauden toimintaan kuuluu marraskuussa Kiitospäivän lounas,  joulukuussa lukuisat lounaat ja kaikkien yhteinen joulujuhla riisipuuron, luumukeiton, ja piparkakkujen kera, ja jonne joulupukki uskollisesti löytää paikalle. Tammikuun lopulle on jo vakiintunut juhla, jossa kunnioitamme veteraaneja ja tarjoamme tunnelmallisen ohjelman ohessa suorastaan suussa sulavan lampaanliha-aterian.

 

Tammikuu kului tanssien merkeissä. Suomesta saimme monta huippuorkesteria, mm. Gubrockarna Vaasasta sai viimeisenkin kuuntelijan lattialle rokkaamaan, Hurman jäsenet hurmasivat yleisön aurinkoisella leveällä hymyllä, ja Myrskylyhty ja Varjokuva viihdyttivät ammattitaidolla.

 

puistojuhla
”Karaokekeisari” Jukka Seppanen Suomi Talon osastolla Midnight Sun Festivalin puistotapahtumassa vaihteeksi muissa tehtavissä

Suomi Talo osallistui jälleen Midnight Sun tapahtumaan. Lahjoitimme suuren 5000 dollarin shekin tapahtuman tueksi. Bryant puistossa esittelimme maton kudontaa perinteisillä kangaspuilla ja siinä sivussa yleisölle maistui kahvi, korvapuustit ja karjalanpiirakat munavoilla.

 

Karaokea olemme laulaneet sydämen pohjasta sekä harrastelijoitten että ammattilaisten voimin. Yhtenä iloisena lauantai-iltana jopa meidän kaikkien rakastama laulaja Eino Grön tähditti illan monella upealla laululla.

 

Aivan verraton Sisu on kokoontunut joka tiistai aamu sisustamaan, suunnittelemaan, ja siivoamaan, mitä milloinkin, tarpeen mukaan. Ilman tätä vapaaehtoisten ryhmää ei mistään yksinkertaisesti tulisi mitään. Ei pysty tarpeeksi kehumaan ja kiittämään ihania vapaaehtoisia. Toimeen tartutaan ja parhaamme tehdään. Näin syntyvät hienot kattaukset ja koristelut juhliin sekä maittavat ateriat tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Keittiö on toiminut täysillä, varovaisesti arvioiden n. 300 paunaa jauhoja, 1000 munaa, 200 paunaa voita, 400 paunaa perunoita, 100 paunaa lammasta, 200 paunaa naudanlihaa, 150 paunaa possua, ja lukematon määrä pienempiä eriä sitä sun tätä on valmistettu maukkaiksi suomalaisiksi aterioiksi. Suomi Talo tarjoaa illalliset tyylillä lasi- ja posliiniastioista, mutta suuristakin tiskauksista, siivouksista ja pöytäliinojen pesuista olemme selvinneet sisulla ja huumorilla, vapaaehtoisten voimin.

 

suomitalo2
Suomi Talo, juhlasali koristeltuna itsenäisyyspäivän juhlaa varten

Olemme pitäneet hyvää huolta siitä että Suomi Talomme uudistuu ja pysyy hyvässä kunnossa. Menneinä kesinä on taloa kunnostettu suurillakin korjauksilla ja parannuksilla. Syksyllä moni ihmetteli, ettei muistanutkaan miten avara ja valoisa iso salimme on. Taisi olla onnistunut värin valinta ison salin seinien yläosan uuteen maaliin. Meidät huomataan Dixie Highwaylta  entistä paremmin, sillä komea kauniin sininen Finland House – Suomi Talo valokyltti kävi läpi täydellisen korjauksen. Isoa taloa huollettaessa kaikenlaisia haasteita tulee vastaan, kuten tässä tapauksessa asentaja pitkän etsinnän jälkeen paikansi valokyltin kontrollit Vapauden Hinta Museon katon sisältä. Kuuluva parannus kauden aikana on ollut ison salin äänentoiston peruskorjaus ja orkesterien tarvitsemien soittimien hankinta.

 

Kun suomalaiset siirtyvät kesän viettoon, Suomi Talo ei suinkaan jää hiljaiseloon. Monet syntymäpäivät, häät ja hautajaisetkin täyttävät kesäviikonloppuina talon komeasti pukeutuneilla juhlijoilla, ruuan, koristelujen ja musiikin ollessa värikästä, tuoksuvaa ja korviahuumaavaa.

 

sirpaahoVirkistävää kesää kaikille, ja tervetuloa syksyllä uuteen kauteen.

 

Suomi Talon puheenjohtaja – Sirpa Aho

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s